Klankschalen

Een Gong en klankschalen Reis

De Invloed van het geluid van klankschalen

Klankschalen zijn afkomstig uit Tibet, Nepal, China en Japan. Ze laten een fijnzinnig, zangerig geluid horen; het zijn natuurtonen. Door de vorm en samenstelling brengen ze zuivere, subtiele klanken die ontspannend inwerken op onze energie.

De klanken van klankschalen brengt trillingen voort. De trillingen verplaatsen zich snel en gemakkelijk door de ruimte, om ons heen en door ons lichaam. Ze beginnen onmerkbaar, kiezen de ruimte en produceren een brede waaier van trillingen. Een grote rijkdom van intervallen en boventonen vult de ruimte... We nemen de vibraties op via onze oren en op alle niveaus. Wanneer je even stil staat bij het feit dat ons menselijk lichaam voor meer dan 70% uit vocht bestaat en klank (trilling) zich ruim 4 keer sneller door water dan door lucht voortplant (1424 m tegen 335 m per seconde) kunnen we ons voorstellen hoe diep de boventoonrijke klanken doordringen in onze celstructuur.

Wat is hier fijn aan en kan ik profijt halen uit klankschalen?

Je kunt profijt trekken uit het feit dat je tot een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning komt waarbij er sprake kan zijn van positieve gedachten, beelden en gevoelens van vrede. Bij de een wat sterker dan bij de ander, een ieder is natuurlijk uniek en beleeft het op zijn eigen manier. Ook is het mogelijk dat spanningen die je ooit had weer bewust worden of wegsmelten. Soms dient zich dit aan met een gedachte of beeld over een oplossing. De menselijke geest is creatief en vindingrijk! Inzichtelijke en/of emotionele groei is het gevolg.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zowel bij klankschaal concerten en ligmeditaties ga je op een yoga mat liggen of zitten. Liggen is passiever dan zitten; je kunt je dan misschien ook meer ontspannen en overgeven. Het maakt niet uit hoe je ligt zolang het maar comfortabel is en zorg goed voor jezelf: trek desgewenst lekkere dikke sokken aan om ‘onderweg’ geen koude voeten te krijgen en neem ook je eigen plaid, dekentje, mat of kussen mee.

Wanneer je op een stoel zit, is er meer activiteit in onze spieren, in ons hele systeem. De effecten van de houdingen zitten of liggen met als doel om met klank in contact te komen zijn anders; de ene houding is niet beter of slechter dan de andere. Uiteraard kun je, indien nodig of gewenst, gebruik maken van een stoel.

Wat is het verschil tussen een instrumentele Helende Klankreis of Helende Klankreis met geleide meditatie?

Bij een Instrumentele Helende klankschalenreis wordt er niet gesproken, er is alleen maar klank. De mooie klanken, gecombineerd met de trillingen van deze bijzondere instrumenten, zorgen voor een diepe ontspanning.

Je ligt comfortabel op een matje (of zit op een poef) en de trillingen die de instrumenten voortbrengen doen hun werk. Deze trillingen werken in op je lichaam, gevoelens, emoties en herinneringen. Je zakt comfortabel weg in een reis met klanken die ook beelden kunnen oproepen; je maakt voor jezelf een soort reis.

Je fysieke lichaam en energielichaam komen zo op een natuurlijke manier in evenwicht. Het werkt diep in op je onderbewustzijn.

Bij een Helende Klankreis met geleide meditatie worden Gong en Klankschalen trillingen gecombineerd met een geleide meditatie. Door de ontspannen sfeer die de trillingen doen ontstaan word je door de geleide meditatie uitgenodigd om op ontdekkingsreis te gaan in jezelf. De beelden die je als vanzelf krijgt zijn als het ware boodschappers uit het onbewuste. En net als wanneer je nog weet wat je hebt gedroomd gaat het erom de beelden op de juiste manier te duiden zodat ze jou nieuwe kennis, informatie en inzicht geven.

Effect

Maar zowel in beide vormen wordt je als het ware ondergedompeld in een zee van klank... vergelijkbaar met een subtiele massage. Het is niet alleen een streling voor het oor, maar ook voor lichaam, geest en ziel.

Je laat je aanraken door de natuurtonen van de Tibetaanse Klankschalen, de gongs, rainsticks, koshi en/of tingsha. Sommige mensen vallen in slaap en zijn dan bang dat ze iets gemist hebben. Maar wees gerust, de energie van de klanken gaan om, langs, in en door je heen, of je nu wakker bent en beelden, gevoelens, belevingen hebt, niets denkt te ervaren of slaapt...

De klank is er en er gebeurt iets. Dat wat bij jou past.

Na het concert kun je jezelf weer opgeladen en in harmonie voelen.

Informeer waar en wanneer de eerstvolgende Helende Klankreis in Arnhem wordt gegeven. Bel 06-24912104 of stuur een email naar info@triadome.nl.

Terug naar overzicht

Neem contact op
voor meer informatie

Klik hier
Website laten maken door Modual.