Triadome

Over Triadome

Mijn naam is Monique Verburgt (1959) en mijn praktijk heet Triadome, praktijk voor innerlijke balans. Het uitgangspunt van praktijk Triadome is dat we als mens met elkaar en aan alles verbonden zijn.

OVER TRIADOME

Mijn naam is Monique Verburgt (1959) en mijn praktijk heet Triadome, praktijk voor innerlijke balans. Het uitgangspunt van praktijk Triadome is dat we als mens met elkaar en aan alles verbonden zijn.

Levensboom

Het logo van mijn praktijk is de levensboom. Voor mij staat de levensboom symbool voor wijsheid, kracht, bescherming, overvloed en schoonheid, te midden van de cirkel van het leven. De wortels halen voeding uit de aarde, de stam staat stevig verankerd in de grond en de takken reiken omhoog naar het licht. Een mooie metafoor voor hoe wij als mens ook stevig en vol zelfvertrouwen in het leven mogen staan.

En net als de boom hebben wij te maken met verschillende ‘seizoenen’ in ons leven. Momenten van groei en inspiratie, volle bloei, stormen en tegenslagen en rust en bezinning.

Aanpassen en doorgaan

Wat mij een goede therapeut maakt, vind ik, is dat ik hier niet alleen maar over praat. Ik heb zelf ook stormen en tegenslagen meegemaakt. Als kind met een Nederlands-Indische achtergrond en een vader die KNIL-militair was, had ik geen zorgeloze jeugd. Ik kom uit een gezin met 7 kinderen. Waar ik nu mensen mee help, jezelf durven en mogen zijn, daar was in ons gezin geen ruimte voor. Wij kregen het motto mee:  ‘Aanpassen aan de omgeving, niet opvallen en doorgaan.’ Wat je presteerde en hoe je je te gedragen hebt, was belangrijker dan de binnenkant van jou als mens, dat was niet belangrijk. Later leerde ik hoezeer getraumatiseerde ouders, hun ouders en de generaties daarvoor hun ervaringen en overtuigingen op het nageslacht doorgeven. Op mijn levenspad heb ik mijzelf daaraan ontworsteld en zocht MIJN pad.

Met 6 broers en zussen is er in de familie altijd wel iemand die het moeilijk heeft of te kampen heeft met zijn of haar gezondheid. Hoe slecht het ook gaat, we zorgen er echter altijd voor dat we elkaar er doorheen trekken.

Het vuurtje van binnen

Ik werk al meer dan 30 jaar met mensen en ik stem mijn behandelingen altijd af op degene die mijn hulp vraagt. Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De klappen in het leven maken dat we soms uit balans raken, maar hierdoor kunnen we ook onze innerlijke  kracht ontdekken. Mijn ervaring is dat je in het leven niets alleen hoeft te doen, maar je moet wel iemand zoeken die naast je kan staan en er voor je is, zodat jij je balans kunt terugvinden en/of een nieuwe balans creëert. Het kan een complex en eenzaam proces zijn als je het zelf moet doen.

Hoe donker het in je leven soms lijkt, je hebt altijd een eigen licht in je branden. Zelfs al brandt het heel klein, is het bijna uit en/of ben je het contact ermee verloren, het is altijd terug te vinden.

Het is mijn innerlijke drive, om anderen ervan bewust te maken van de mogelijkheden om contact te kunnen maken met dat vuurtje, dat licht. Daar ben je uiteindelijk niet voor niets mee geboren. Dat is je kracht en verlichting van jouw levenspad.

Onderweg heb ik mooie mensen op mijn pad gekregen die me hierin geïnspireerd hebben.

Mijn opleiding

Mijn opleidingsachtergrond is:

-Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

-Psycho analytische Hypnotherapie

-Jungiaanse analytische therapie

-Gezondheidscoaching.

-Soundhealing.

-Vele nascholingscursussen en opleidingen heb ik gevolgd op het gebied van familieopstellingen, lichaamswerk, klankschaalsessies, traumaverwerking, healing vormen van Reiki, Quantum Touch, Reconnectieve Healing, Acces Bars en daarnaast ook hartcoherentie.

Mijn hobby’s

Mijn hobby’s zijn gitaar- en ukelele spelen, Indisch koken en ik breng graag tijd door met mijn kleinkinderen. Ik ben gek op dieren en we hebben zelf 2 katten, Britse kortharen. Mijn werk is ook heel belangrijk voor me, daarom blijf ik mezelf ontwikkelen als therapeut. Ik blijf mijn kennis vergroten op het gebied van energetisch werk.

Ik werk graag met mensen, die net als ik, proactief en gemotiveerd zijn om zichzelf te leren kennen. Die open staan en nieuwe wegen durven te bewandelen.  Mensen die positief in het leven staan en bereid zijn de nodige stappen te zetten om hun leven te verbeteren.

Samenwerking tussen regulier en alternatief

Behandeling bij Triadome is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts. Ik ben een groot voorstander van samenwerking tussen de reguliere- en alternatieve gezondheidszorg. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, beide visies vullen elkaar aan.

Opmerking: Behandeling bij Triadome is geen vervanging van geneeskundige behandelingen en/of medicijnen. Zoek in geval van ziekte dan ook altijd contact met een arts.