Triadome

Klankschalen

Klankschalen zijn afkomstig uit Tibet, Nepal, China en Japan. Ze laten een fijnzinnig, zangerig geluid horen; het zijn natuurtonen.

Er worden klankschalenconcert gegeven op locatie van Nieuw Schoonoord te Velp.

Data voor 2024

  • Vrijdag 26 apri; 2024 : vanaf 13:00 uur

Klankschalen

Wat doen klankschalen?

Klankschalen zijn afkomstig uit Tibet, Nepal, China en Japan. Ze laten een fijnzinnig, zangerig geluid horen; het zijn natuurtonen. Door de vorm en samenstelling brengen
ze zuivere, subtiele klanken die ontspannend inwerken op onze energie.

Een klankschaal brengt geluid voort. En geluid is klank en klank is trilling.   Je lichaam hoort niet alleen met het oor. Elke cel laat geluid binnen en van die cellen hebben wij er ongeveer 50 miljard! We horen geluid dus niet alleen, we voelen het ook. Onze lichaamscellen resoneren mee op het horen en voelen van de klankschaaltrillingen/geluiden.

De trillingen verplaatsen zich snel en gemakkelijk door de ruimte, om ons heen en door ons lichaam. Ze beginnen onmerkbaar, kiezen de ruimte en produceren een brede waaier van trillingen… We nemen de vibraties op via onze oren en op alle niveaus.

Wanneer je even stil staat bij het feit dat ons menselijk lichaam voor meer dan 70% uit vocht bestaat en klank (trilling) zich ruim 4 keer sneller door water dan door lucht voortplant
(1424 m tegen 335 m per seconde) kunnen we ons voorstellen hoe diep de
boventoonrijke klanken doordringen in onze celstructuur.

De werking van klankschalen is  bijzonder omdat ze bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Daardoor hebben klankschalen (positieve) invloed op lichaam en geest. Het werken met klanken op zich is niet nieuw en de invloed die klanken op ons hebben is al duizenden jaren bekend en wordt ook al zolang toegepast.

Als we bijvoorbeeld een steen in het water gooien ontstaan er kringen van golven. Wanneer we water in een willekeurige schaal doen golft het water ook mee op de geluiden en aanrakingen. Ons lichaam bestaat voor ruim 70% uit water. Hoe denk je dat ons lichaam en alle bouwstenen, van cel tot orgaan, die doordrenkt zijn met water daarop reageren?

Het werk van de Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft dat inzichtelijk gemaakt door in uiteenlopende situaties kristallen van water te fotograferen. Naast een luidspreker met hardrock of juist Mozart, voorzien van een etiketje met ‘dankjewel’ of juist ‘duivel’. Klanken, woorden en zelfs gedachten blijken invloed te hebben op water.

Klankschaalconcerten en één op één-klankschalen healing brengen al onze cellen in beweging, hetgeen een diepe ontspanning tot gevolg kan hebben. Ook kan dit resulteren in versterking van het zelf genezend vermogen, verbetering van de concentratie en geheugen met als gevolg dat je meer rust ervaart in je leven.

 

 

De heilzame kracht van een klankconcert.

Laat je verrassen door de kracht van geluid om energie in lichaam en geest te verplaatsen, wat resulteert in een onmiddellijke fysieke en psychologische verandering.

Klank werkt op ons hele menselijk systeem. Snaarinstrumenten bijvoorbeeld kunnen een grote uitwerking hebben op de “snaren” van je hart.

Geluid is een trilling is die zich door lucht, water en vaste stoffen en daardoor door het menselijk lichaam voortbeweegt. Trillingen van zingende schalen verplaatsen zich snel en gemakkelijk door   ons lichaam, dat voor meer dan 70% uit vocht bestaat. Als we ons realiseren dat klank (trilling) zich ruim 4 keer sneller door water dan door lucht voortplant (1424 m tegen 335 m per seconde) kunnen we ons voorstellen hoe diep de boventoonrijke klanken doordringen in onze celstructuur.

Deze trilling kan een innerlijk akkoord aanraken, je opbeuren, of het kan zelfs tranen doen opwellen en op die manier spontaan een reiniging brengen. We zijn allemaal wel eens diep aangeraakt op deze wijze. Klank heeft dus een grote invloed op ons gevoelslichaam, op onze ziel.

Een mens hoort klank niet alleen door zijn oren, hij hoort klank door elke porie van zijn lichaam. Klank doordringt het hele wezen.

Soundhealing

In Soundhealing wordt gebruik gemaakt van Tibetaanse Klankschalen uit Tibet en Nepal, kristallen klankschalen, gong, drums ,regenstok, tingsha’s en overige instrumenten.

Tibetaanse klankschalen laten een fijnzinnig, zangerig geluid horen; het zijn natuurtonen. Door hun vorm en samenstelling geven ze zuivere, subtiele klanken die ontspannend inwerken op onze energie.

Kristallen klankschalen zijn gemaakt van 99,992 % pure kwarts en via een bepaald procedé vervaardigd. Ze brengen krachtige pure klanken voort vergezeld van harmonische boventoonreeksen en zijn bekend vanwege hun genezende eigenschappen.

Het menselijk lichaam is deels samengesteld uit miljoenen kristallen, een soort van calciumfosfaat genoemd “apatite“ kristallen (zie Robert Becker: The body electric).

De cellen, het bloed, de botten zijn opgebouwd uit kristalvormen en onze wervelkolom is als een xylofoon. Wanneer de kristallen klankschalen klinken kan hun resonantie gevoeld worden in de lichaamsholten en de kristallijnen structuren in onze botten en celstructuren beïnvloeden.

De aangeslagen toon verspreidt heel snel krachtige trillingen door het lichaam. Via resonantie wordt een subtiele massage op celniveau gegeven. De klank verspreidt zich langs het zenuwstelsel naar de organen, raakt systemen aan, en harmoniseert weefsel en cellen. Zoals al eerder gezegd zijn bij kristallen klankschalen niet alleen de geluidsgolven belangrijk. Er is ook een samenwerking met lichtgolven. De lichte en liefdevolle aanraking van de trillingen van de klanken inspireert dan ook tot opheldering, uitzuivering in ons horen, zien en voelen.

Profijt van Soundhealing

We kunnen tot diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning komen; vaak is er sprake van positieve gedachten, beelden en gevoelens van vrede. Ook is het mogelijk dat spanningen die je had weggeborgen bewust worden of wegsmelten.

Soms dient zich dit aan met een gedachte of beeld over een oplossing. Onze geest is creatief en vindingrijk!  Inzichtelijke en/of emotionele groei is het gevolg.

Wellicht stimuleren de geluidsgolven zenuwcellen in onze hersenen tot het maken van meer en andere verbindingen. In dat geval is er sprake van een bewustzijnsverruimende werking.

Meer informatie over de klankconcerten.

Bij de klankconcerten gaan we comfortabel op een yoga mat liggen of zitten. We kunnen elke houding aannemen die voor ons comfortabel is en zorgen verder ook goed voor onszelf: we trekken    desgewenst onze dikke sokken aan om ‘onderweg’ geen koude voeten te krijgen en kunnen ook onze eigen plaid, dekentje, mat of kussen meenemen.

Liggen is passiever dan zitten; het is ‘een houding van meer passiviteit, wellicht van ook meer overgave’.

Als we op een stoel zitten, is er meer activiteit in onze spieren, in ons hele systeem. De effecten van de houdingen zitten of liggen met als doel om met klank in contact te komen zijn anders; de ene houding is niet beter of slechter dan de andere.

Sommige mensen vallen zo in slaap en zijn dan bang dat ze iets gemist hebben. Maar de energie van de klanken gaan om, langs, in en door je heen. Of je nu wakker bent en beelden, gevoelens en

belevingen hebt of niets denkt te ervaren of slaapt… De klank is er en er gebeurt iets.

Dat wat bij jou past. Alleen is elke ervaring anders.

Mijn naam is Monique Verburgt en ik heb vanaf 2016 de praktijk Triadome in Arnhem.

Ik begeleid mensen die vast lopen in het leven met psychische ondersteuning en begeleiding. Ik ben gespecialiseerd in Hypnotherapie en Jungiaanse diepte therapie, maar ik werk ook met alternatieve vormen.

Het een sluit het ander niet uit.

Een individuele sessie met Soundhealing wordt ook gegeven in de praktijk.

Klankschaalbehandelingen

Er zijn verschillende mogelijkheden:

–         Individueel

(persoonlijk, op massagetafel of op een stoel, klankschalen op het lichaam).

–         Groepsverband

(meerdere personen, op yoga mat, klankschalen en andere soundhealing instrumenten om je heen).

De klankschaalmassage versterkt het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Het is een prima manier om te ontspannen.

Soms kan het voorkomen dat er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven ervaren worden.

Een klankschaalmassage is fijn als therapeutische ondersteuning naast andere behandelingen.

Investering:

Een klankschaal behandeling kan op zichzelf worden gegeven of desgewenst in combinatie met andere healingsvormen.

Een individuele behandeling

1 uur                              €   65,00

30 minuten                     €  47,00

Groeps Klankschaalmeditatie

50 minuten                       € 15,00

Mocht je met meerdere personen een klankschaalmeditatie/soundhealing  willen vraag dan naar de mogelijkheden.

Email: info@triadome.nl
Telefoon: 06-24912104

In het Oosten wordt het steeds meer toegepast in een aantal ziekenhuizen. De foto is genomen in een ziekenhuis in Kuala Lumpur. Geluidstherapeuten sluiten zich aan bij de heling.

Een klankschaalconcert of sessie werkt buitengewoon ontspannend. Het is zeker een hele goede ervaring bij burn-out, spieraandoeningen, slaapstoornissen, stress of een minder goede spijsvertering. Ook voor sensitieve kinderen en kinderen met ADHD of autisme is een klankschaalconcert en klankschaalsessie zeer aan te bevelen. Daarnaast kan er sprake zijn van normalisatie van de ademhaling, herstel van de bloeddruk, beter slapen enz.

Er worden klankschalenconcert gegeven op locatie van Nieuw Schoonoord te Velp.

Data voor 2024

Eerstvolgende data:

  • Vrijdag 19 januari 2024: vanaf 14:00 uur
  • Vrijdag 16 februari 2024: start 14:00 uur